Artist Talk: Dirk Kome

Foto: Dirk Kome
                                    Op donderdag 21 april 2022 om 19.30 uur zal de volgende Artist Talk plaatsvinden in Studio 307. Op deze avond zal fotograaf Dirk Kome ons meenemen in een overzicht van zijn werk. De kosten zijn €20,- (cash meenemen). Inschrijven kan door een reply te sturen op deze nieuwsbrief.  Dirk Kome (Rockanje, 1976) studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie en Rijksakademie in Amsterdam. In zijn werk legt hij verbanden tussen wat is en wat is geweest, waardoor op subtiele wijze geschiedenissen en genealogieën onder zijn landschappen en portretten doorschemeren. Sinds 1999 werkt hij aan een serie over zijn ouders en broer op hun boerderij in Rockanje. 21 mei opent zijn tentoonstelling ‘Vijf lange meden’ in Huis Marseille, waarin hij deze serie combineert met documenten, voorwerpen en foto’s uit zijn familiearchief. In 2018 publiceerde hij een boek, en had een tentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag en het MOW Bellingwolde met zijn serie ‘Fotografen van de vooruitgang’. Voor deze serie fotografeerde hij de nazaten van geportretteerden van fotograaf Tonnis Post (1877 – 1930), die welvaart en armoede in het Groningen van het eind van de negentiende eeuw in beeld bracht.Nu werkt Kome aan het project ‘The Leftovers of New Netherland’, waarin hij de betekenis van de Nederlandse kolonisatie van de Amerikaanse oostkust (1609-1664) onderzoekt in het landschap en bij nazaten van de oorspronkelijke bewoners en kolonisten. De subtiliteiten van het doorgeefproces van generatie op generatie, waarbij elke persoon een schakel is in de familieketting, spreken als geen ander uit de serie Rockanje waarin Komes eigen familie centraal staat.
Werk van Dirk Kome werd onder andere getoond in Fotomuseum Den Haag, Stedelijk Museum Breda, het Scheepvaartmuseum Amsterdam, Vishal (Haarlem), Museum Hilversum, National Media Museum (Bradford, VK), Fotofestival Naarden, Les Rencontres d’Arles (Arles, Frankrijk) en het Nederlands Fotomuseum (Rotterdam).https://www.dirkkome.nl/  reserveer nu!

 

foto: Dirk Kome

Thema-avond: John Cassavetes door Diederik Spaargaren 

John Nicholas Cassavetes is een Amerikaans acteur en filmmaker. Cassavetes was een van de eerste regisseurs wiens films onafhankelijk van Hollywood-studio’s tot stand kwamen. Hij wordt derhalve veelal beschouwd als pionier van de Amerikaanse onafhankelijke film. Cassavetes werd zowel als acteur (voor The Dirty Dozen), regisseur (voor A Woman Under The Influence) en als scenarioschrijver (voor Face) genomineerd voor een Oscar. Negen andere filmprijzen werden hem daadwerkelijk toegekend, waaronder de Gouden Leeuw op het Filmfestival Venetië (voor Gloria) en de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn (voor Love Streams).
Op dinsdag 10 mei 2022 wil regisseur en fotograaf Diederik Spaargaren jullie graag meenemen in het werk van Cassavetes en bespreekt en vertoont hij de film ” A woman under the influence”We hopen jullie op 10 mei – 19.30 uur te zien! Deelname is €20,- per persoon (cash meenemen), inschrijven kan door een reply op deze nieuwsbrief.

Tentoonstelling in de rechtbank 15 t/26 september 2022

Vorige week is de eerste vergadering geweest voor het organiseren van de tentoonstelling in september in de voormalige rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. Vanuit iedere groep is er iemand vertegenwoordigd die een rol heeft bij de organisatie. We zitten nog op de prijzen van de wanden te wachten, zodra die binnen zijn kunnen we onze begroting compleet maken. Jullie ontvangen dan allemaal de eerste e-mail met meer informatie.

Borrel op vrijdag 8 april

Vrijdag 8 april organiseer ik een vrijmibo, je bent vanaf 16 uur van harte welkom. Mijn nicht Sujata en ik vieren samen onze verjaardag, een goeie gelegenheid voor een borrel. Ik had met kerst al een borrel willen organiseren maar toen zaten we met Corona. Ik zet hapjes op tafel en als je iets mee wil nemen, neem dan een drankje mee. Hopelijk tot vrijdag 8 april, het lijkt me tijd voor wat gezelligheid.

Buy My Darlings

Tijdens de derde editie van Buy My Darlings op 23 & 24 april bij NDSM Fuse zullen drie studenten van Studio 307 aanwezig zijn met hun werk: Diederik Spaargaren, Bram Engelaar en Monique Goossens.

 

 

 foto: Diederik Spaargaren