Vier jaar met een stadsnomade, Nynke Brandsma

In het parool van 29 maart 2022.

 

Winnaar Rabo Photographic Portrait Talent 2021: Bram Engelaar met de serie ‘Matar a Saudade’

Bram Engelaar (1994) studeerde in 2019 af aan de Hogeschool Utrecht in de richting Communicatie & Multimedia Design, waarna hij zich zelf verder ontwikkelde als fotograaf. Hij doet analoge fotografieprojecten met een poëtische beeldtaal en de mens als centraal thema. Om zich op conceptueel vlak verder te verdiepen is hij in de leer bij fotograaf Milan Gies.
‘Matar a saudade’, een uitdrukking die vermoedelijk terugvoert naar de Portugese ontdekkingsreizigers, staat voor het gevoel van het gemis van thuis en geliefden. Door dit gevoel te doden wordt kracht en vreugde gehaald uit de nostalgie, en wordt het gemis een mooie herinnering. Dit project symboliseert wat ‘saudade’ voor Engelaar betekent.
klik hier voor de website van Bram

Buy My Darlings

Tijdens de derde editie van Buy My Darlings op 23 & 24 april 2022 bij NDSM Fuse staan twee studenten van Studio 307  met hun werk: Diederik Spaargaren, Bram Engelaar.

foto: Diederik Spaargaren

 

Sandra Lensink, winnaar categorie landschap, Rovinj Photodays 2020

 

 

Hooggelegen, verlaten berggebieden zijn voor mij een uitnodiging om de ongekende schoonheid van de duisternis te ontrafelen. Met onze beangstigende en veroordelende gedachten manifesteren we onbewust een destructieve wereld.
Wat als we niet langer proberen aan deze duisternis te ontsnappen, maar het recht in de ogen kijken? Welke individuele en collectieve veranderingen zijn er mogelijk zodra we onze innerlijke duisternis doorzien en transformeren naar hogere frequenties zoals vertrouwen, vreugde, liefde en licht? Met deze serie won ik het Rovinj Fotofestival in de categorie Landschap